fbpx

SAINT GERVAIS - MONT BLANC

  • Понудата е објавена на 08/10/2021

Програма:

1.ден-петок, 21.01.2022. СКОПЈЕ - SAINT GERVAIS : Состанок на групата на паркингот кај спортската сала “Борис Трајковски” во 07:00 часот. Поаѓање за SAINT GERVAIS. во 07:30 часот. Се патува преку граничниот премин Tабановце. Патување преку Србија, Хрватска, Словенија, Италија, со попатни паузи и граничи формалности. Ноќно возење.

2 ден сабота, 22.01.2022. SAINT GERVAIS: Пристигнување во попладневните часови и сместување во апартманите. Слободно попладне за запознавање со местото. Ноќевање

3 – 8 ден, 23-28.01.2022 . SAINT GERVAIS: Шест дневно скијање во SAINT GERVAIS MONT-BLANC. Ноќевање.

9. ден-сабота, 29.01.2022 SAINT GERVAIS – СКОПЈЕ: Напуштање на собите до 10:00. Поаѓање за Скопје со попатна посета на еден од најголемите шопинг аутлет центри во Италија VICOLUNGO, непосредно пред Милано.

10 ден – недела 30.01.2022. СКОПЈЕ: Пристигнување во попладневните часови.

Во цената е вклучено:

- Превоз со високотуристички автобус со LCD TV, DVD на релација Скопје – SAINT GERVAIS MONT-BLANC – Скопје.

- 7 дневно сместување во одбрани студиа / апартмани според ценовникот во SAINT GERVAIS MONT-BLANC.

- 6 дневен скипас за стазите на SAINT GERVAIS MONT-BLANC

- Бесплатен влез, еднаш дневно на лизгалиште, со вкл. 6.дневен ски пас (лизгалки не се вклучени).

- Бесплатен влез, еднаш дневно во базен, во центарот на ресортот.

- Туристички пратител за време на турата.

Во цената НЕ Е вклучено:

- Задолжително патничко осигурување со вклучен додаток за спортско скијање 525 ден.

- Туристичка такса 650 ден по лице за цело време на престој. Се плаќа во агенција задолжително.

- Доплата за MONT-BLANC UNLIMITED + CHAMONIX ски пас (780 KMкм. стази). Задолжителна предрезервација при пријавувањето и плаќање во агенција. Наша топла препорака.

Пакет цени по лице. (превоз, сместување, ски пас)

FIRST MINUTE: За уплата до 30.10.2021

Ski F R A N C E 2022            
Број на кревети 8 7 6 5 4 3 2
АПАРТМАН, 2 соби, 4 л.max.         465 495 559
АПАРТМАН, 2 соби+ K, 6л.max.     449 459 479    
АПАРТМАН, 3 соби, 8л.max. 439 445 455        
АПАРТМАН, 3 соби+k, 8л.max. 449 459 475      

 

Напомени:

Постелнина и крпи: Во цената не се вклучени крпите и постелнина за апартманите, а истите може да се изнајмат на денот на пристигање. Од досегашното наше искуство, најповолно е секој да понесе свои. Цените може да претпаат измени.

Депозит: Депозит (гаранција) за секое студио/апартман е задолжителен. Се плаќа на самото пристигање, непосредно пред сместувањето исклучиво со кредитна картичка. Проверете го студиото/ апартманот при влегувањето и ако има некоја штета, веднаш пријавете и направите записник. Враќањето на средствата е мин. 7 дена после заминувањето и инспекцијата на вашето студио/апартман. Депозитот на крајот од сместувањето се враќа во целост, доколку студиото/апартманот е вратен во првобитната состојба (чист, среден и без оштетени предмети). Доколку се сомневате дека нешто сте оштетиле, направите записник со локалната агенција и договорете ја штетата. Организаторот може да помогне во средбата но не може да влијае за износот на штетата.

Завршно чистење: Чистењето на апартманите не е вклучено во цената на аранжманот, па патниците сезадолжени за средување на апартманот и доведување на истиот во иста состојба како пред сместувањето.

Завршни напомени:

Дадената цена е пакет цена по лице во зависнот од бројот на лица и тип на сместување, за максимално даден број на лица во студио и апартман, за 7 ноќевања, 6 дневна стандардна ски карта и повратен автобуски превоз.

- Депозит за резервација: 30%, остатокот се доплаќа најдоцна 30 дена пред поаѓање. Можност да се плати на 6 рати без камата, информации во агенција.

- Со самата резервација и платен депозит, странките добиваат Договор за патување со сите податоци за патувањето,типот на сместување, разни доплати како и Општи услови за патување.

- Депозитот може да се плати во готово или на кредитна/дебитна картичка, со добивање на фискална сметка, или преку пошта/банка, или вирмански со издадена фактура.

- Постои можност да се спојат индивидуалните патници во повеќекреветно студио/апартман, како не би плаќале поскапо. Агенцијата може да посредува но не и да гарантира при ваквите случаи. Затоа, дефинитивниот тип на студио/апартман и дефинитивната цена ќе зависи од бројот на лицата кои остануваат и типот на студиото/апартманот кој е одбран.

- Според Шенгенските правила, Македонски пасош мора да има важност од мин. 90 дена  од денот на напуштање на Шенген зоната (датум на враќање во Скопје).

- За реализација на патувањето потребно е минимум 40 патници.

- Агенцијата не може да влијае на спратност, поглед или одреден објект. Тоа е во рамките на локалната агенција. Одредени желби на патниците, како за сместување во еден објект на повеќе студиа/апартмнаи, агенцијата ќе ги пропрати до локалната агенција, но без да вети за исходот.

- Агенцијата го задржува правото за промена на цената доколку дојде до зголемување на цените на услугите ( гориво, сместување, ски пас ). Сите уплатени аранжмани до тој момент, остануваат по старата цена.

- FIRST MINUTE цена важи до објавениот датум во ценовникот. 

После тој датум цената се зголемува за 20 евра по лице, без оглед на тип на сместување.

- Патниците се должни 48 часа пред патување да го проверат часот и местото на поаѓање.

- Багаж: Секој патник може да понесе 1 личен багаж (куфер или торба), 1 пакет ски или борд опрема сместени во багажник на автобус и 1 мала кабинска торба/ранец

и храна за пат во автобус. oАгенцијата го задржува правото на отказ на аранжманот во случај на недоволен број на лица, најдоцна 5 дена пред тргнување. Во таков случај, уплатените средства во целост се враќаат исклучиво на трансакциона сметка на лицето кое уплатило или вирмански доколку се така уплатени, според законот за платен промет.

КОВИД 19 – Протокол:

САМА ХОЛИДЕЈ, внимателно ги следи протоколите за патување и за истите ги известува патниците. Патниците се должни да се придржуваат до истите.

Како што стојат работите во моментот на поставување на програмата, С. Македонија се наоѓа во така наречена црвена зона и со тоа завлез во Франција е можно само со вакцина mRNA или само со вакцините: (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Jonson). За транзит низ Словенија задолжителна е вакцина + PCR тест. Протоколите за патување и за влез во Франција до денот на поаѓање можат да бидат променети и олеснети.

Лицата кои имаат примено две дози вакцини BBIBP-CorV (Sinopharm) и (Sinovac) треба да примат една BOOSTER доза вакцина mRNA и така добиваат здравствена пропусница за влез во Франција (Green pass).

Лицата кои имаат примено само една доза (Sinopharm) и (Sinovac) потребно е да примат две дози вакцина mRNA и така добиваат здравствена пропусница за влез во Франција (Green Pass).

Лицата кои се вакцинирани со вакцини кои не се признати ниту од Европска агенција за лекови (EMA) ниту светската здравствена организација (WHO) мораат да примат две дози вакцина mRNA за да добијат (Green pass).Руската вакцина (Sputnik V) е во знак прашање бидејќи таа вакцина не е призната ниту од WHO ни од ЕМА.

Во случај да границите низ кои се патува бидат КОМПЛЕТНО затворени, или Ски центарот КОМПЛЕТНО затворен, уплатените средства ќе бидат вратени во целост.

Доколку некоја граница на попатното планирано патување е затворена а крајната дестинација отворена, и постои алтернативен, слободен пат (друг итинерер, т.е. програма за патување), агенцијата ќе го спроведе, без можност за откажување. Странките ќе бидат известени на време.

Доколку некој патник пред самото патување е ПОЗИТИВЕН на Ковид 19 вирусот ( задолжително 

 

 

лекарска потврда за позитивен тест да се приложи), средствата ќе бидат вратени.

КОНТАКТ

  • 11-ти Октомври бр. 13, 1400 Велес
  • Viber & WhatsApp 078 730 777

ОТВОРЕТЕ ЈА НАШАТА
А ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА СТРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ !!!

Работно време

Работно време Октомври -Март

Понеделник - петок 09.00 - 17.00

Сабота 09.00-13.30

Top